Gravidfotografering

För mig är gravidfotografering något vackert och kärleksfullt. Inne i den varma magen ligger en människa skapad av kärlek. Bara tanken gör mig pirrig och det är en ära för mig att få föreviga det i bild.

Allra helst fotograferar jag kvällstid, framförallt på grund av det magiska ljuset som framträder då. Det ljuset ger inga hårda skuggor och det ger en varm, romantisk och ljuvlig färgmättnad. Mina bilder är oftast fotograferade i motljus och har en ljus, varm skimrande ton över sig.

Val av plats:

Jag är mån om att kunden får vara med och önska val av plats. Kanske har ni ett smultronställe som ligger er extra varmt om hjärtat. Då får ni gärna berätta om den. Jag är flexibel och tar mig gärna till nya platser.

Olika årstider

Vinter: Låt inte kyla och mörker skrämma er. Under vintern är solen låg, har ett mjukt varmt ljus under flera timmar under dagen och vem älskar inte det där glittret som infinner sig på vinterdagar när frosten har letat sig fram och klär både träd och grenar. När vattenbrynet har stillat sig och väcker den ljuvligaste och krispigaste isblå färg till liv. DET är magi om ni frågar mig. Jag älskar vinterfotograferingar och jag har också hjälpmedel som hjälper mot kyliga dagar, såsom varmt te, varma hjärtan som värmer kalla händer, magen och fötter och såklart vid sittbilder, en varm filt. Vi kommer också ta pausar med varm jacka och tar det i ditt tempo.

Vår: Under våren har vi också en låg, varm sol och ihop med det bleka gula gräs som ännu inte vuxit till liv. Detta gula gräs tillsammans med en varm sol och avklädda träd i vårljuset är en väldigt fin kontrast till magen och kärlekens underverk. Våren bjuder också på vitsippor och körsbärsblommor som blir väldigt fint i bakgrunden.

Sommar: Sommaren bjuder på det goda av världar, starka färgexplosioner såsom, vackra blommor, mörkblått hav, murriga gröna skogar och ljuvliga röd/orange sensommarkvällar med solnedgångar som vi drömmer om under mörkrets intåg. Sommaren är en tid många älskar och visst är det så att sommaren har en viss plats i våra hjärtan. Under sommaren finns flera alternativ till vackra bilder och en fördel är, ni slipper frysa om magen.

Höst: Vad är det första vi tänker på när vi hör ordet höst? Jo, såklart färger! Under hösten börjar solen sakta men säkert bli lägre och varmare och när solen också ger oss det där varma ljuset på eftermiddagen börjar löven på träden att glöda. Vid en viss tidpunkt och vid rätt ljus skulle jag säga att löven nästan brinner vid golden hour på hösten. Jag får alltid sådana rysningar när naturen bjuder på sådana tillställningar. Hösten är en underbar tid att föreviga en viktig tid i era liv. Färgerna och ljuset får oss att hoppa jämfota av glädje.

Som ni ser, ur en fotografssynpunkt har varje årstid sin charm. Jag älskar att de olika årstiderna bjuder på olika skådespel och alla 4 tillställningar är precis lika unika och egendomliga varje gång.

Gravidklänningar och accessoarer:

I bokningen ingår ombyte till en av mina gravidklänningar. Jag har ett flertal olika klänningar där magen kommer till sin fulla rätt. Det går jättebra att prova klänning innan för att känna efter vilken som passar just din kropp och mage. Klänningarna finns i storlek S-L men har ni egen klänning går det givetvis bra att ta med den. I mitt större paket ingår blomsterkrans som sätts i håret och knyts baktill vilket gör att alla storlekar passar. Du väljer färg på blommorna!

Guide till gravidfotografering

- Får syskon & Partner vara med?

Självklart får partner och syskon vara med vid fotograferingen. Det enda ni bör tänka på är att om barnen är små, ha någon annan vuxen med som kan ta hand om dem när jag fotograferar er två tillsammans. Detta för att ni ska kunna koncentrera er på magen och varandra. Stämningen är a och o för naturliga bilder. Ett tips är att vi börjar fotografera tillsammans med barnet/barnen när de är pigga och glada för att sedan övergå till fotografering av enbart er som kärlekspar.

- Plats och Väder

Plats/Väder
Regnar det på bokat datum kommer vi att byta dag. Jag har alltid back-up dagar vid regn. Vi kommer att ha kontakt dagen innan fotograferingen för att se vad vädret ser ut att bjuda på.
Platsen vi fotograferar på är viktigt. Jag är noggrann med hur ljuset faller och fotograferar helst på kvällar, sena eftermiddagar eller tidiga morgnar. Södra Sverige bjuder på starka färger på sommaren. Vallmofält, lavendelfält, karga klippor och gamla träbryggor är platser som slår högt. Stranden är alltid en favorit och ger ett behagligt reflekterande ljus med öppna drömska vyer. Klippor ramar in bilden och får bilden att utmärka sig genom en storslagen kraft. Berg har alltid fascinerat människan och dess verk är aldrig att underskatta. Norra Sverige har många platser som erbjuder storslagen natur i form av vackra trollbundna skogar och gamla övergivna lador. Jag kommer att finnas tillgänglig för bokning i norra Sverige framöver. De städer som gäller är: Örnsköldsvik/Umeå/Sundsvall.

- Under & efter fotografering

Under fotograferingen
Jag är noga med hur jag placerar dig och var ljuset faller som finast. Att komponera efter naturen är min grundstil i mina bilder och jag strävar hela tiden efter att framhäva naturen i dess vackra enkelhet och få den så levande och naturlig som möjligt. Naturen bjuder på sig själv och jag bjuder in naturen i mina bilder. Jag vill att du ska känna dig avslappnad framför kamera så därför kommer jag att hela tiden berätta för dig vart du ska titta och hur du ska hålla händerna. Ser jag att något inte sitter bra eller att håret blåser i fel riktning kommer jag att säga till.

Efter fotograferingen kommer ni att få välja på ett stort antal bilder som jag har sorterat ut. Bilderna kommer att ligga i ett bildgalleri och ni får länk med möjlighet att sitta och välja bilder hemma i lugn och ro. Ni kommer att kunna välja att se bilderna genom bildspel eller klicka på dem enskilt och förstora.

- Album & Printar

Det finns 3 olika album som jag säljer. Två lyxiga som håller i 100 år, är handsydda och har lyxig papperkvalité och en budget variant. Beroende på vad ni har för krav och budget har jag också olika alternativ för att det ska passa er. Vill ni tar jag mer än gärna med mig en demo fotobok för visning. Pris från: 2690:- Budget – 1690:-

Jag säljer även FineArt printar. De finns i olika storlekar! FineArt är ett papper som är handgjort utan kemikalier. Det håller i över 100 år utan att gulna och är utskrivet med 12 patronsskrivare.

  • 10×15 cm – 45:-st
  • 20×25 cm – 350:-st
  • 30,5 x 45 cm – 550:-/st

Vanligt fotopapper i lyxigt utförande (matt papper)

  • 21×30 cm(A4) – 250:-
  • 30×40 cm – 350:-
  • 40×50 cm – 420:-
  • 50×70 cm – 520:-
  • 70×100 cm – 620:-

Tillhörande träbox som passar fint ihop med bilderna (era namn graverade går också att beställa) finns att köpa för de olika storlekarna! (går endast att beställa med FineArt bilder)

Kontakt Gravidfoto

  • Om ni inte fått svar inom 2 dagar, kontrollera skräpposten så att ert svar inte hamnat där.