Bröllopsfotografering

Att fota bröllop är något av det roligaste jag vet. Jag är en kärleksnörd uti fingerspetsarna och blir alltid så fånigt glad vid fotograferingen. Att få dela den glädjen ihop med er och min kreativa ådra är jag tacksam för. Att skapa magi och måla med ljus är det jag brinner och ämnad att göra och jag är evigt tacksam jag fick ta del av denna gåva av min konstnärliga far och mor.

”Vi anlitade Sandra som bröllopsfotograf. Vi är enormt nöjda och bilderna blev fantastiska. Proffsig, engagerad och duktig fotograf. Vi kommer definitivt rekommendera Sandra och använder oss gärna av henne vid fler tillfällen i framtiden.”

”Sandra fotade vårt bröllop. Jag var avigt inställd på att lägga så mkt pengar på fotograf men nu efteråt är jag väldigt glad att vi gjorde det! Sandra var proffsig, personlig och trevlig på samma gång. Bilderna blev kanon och fotografering var lustfylld och avslappnad. Kan verkligen rekommendera Sandra och hennes tjänster!”

Hur går det till, inför och efter bröllopet?

I tre av mina större paket ingår ett möte med er. Vi kommer skriva på ett trygghetsavtal från SFF (svenska fotografers förbund) där står vad som gäller angående bildrätt och vad som gäller vid sjukdom, avbokning osv. Allting skrivs ner skriftligt för att allt ska kännas så bra som möjligt för både dig och mig. Under denna träff kommer vi också ha en pre-shoot. Här får ni känna på hur det är att bli fotograferade av mig. En uppvärmning inför den stora dagen. Är det ni som väljer fotoplats vill jag att ni försöker tänka på om det finns träd och skugga i närheten om stark sol skulle förekomma. Detta för att få ett så jämnt ljus så möjligt under porträttfotograferingen. På sommaren står solen högt nämligen och ger starka hårda skuggor mitt på dagen. En hög bergvägg eller en inte så tät skog med höga träd är optimalt en sådan dag.

Bokar ni ett större paket skulle vi kunna lägga 2-30 min fotografering utanför festlokal där vi hinner fånga den omtalade och fantastiska Golden hour, mer om detta i bröllopsguiden. I denna pre-shoot ingår det 5 högupplösta bilder.

Jag ses mer än gärna på den plats vi senare kommer att fota bröllopsporträtten. Är det för långt för mig att åka ser jag gärna att vi möts på mitten eller att vi bokar in ett telefonsamtal där vi går igenom alla dessa detaljer.

”Vi har bokat Sandra för vår bröllopsfotografering i juni. Har ännu bara haft vår provfotografering. Men den var så bra! Funderade innan på varför man skulle provfotograferas. Tänkte att det räcker väl att bara prata om hur dagen är tänkt. Men såhär i efterhand så är jag supernöjd med det! Fick känna på hur det är framför kameran. Varken jag eller min kille är så bekväma med att fotas. Men Sandra fick det att kännas väldigt naturligt. Superduktig med vår lilla kille på 3 1/2 med massa spring i benen och fångade verkligen honom och hans bus i bilderna. Roligt att få familjefoton där vi är i vanliga kläder också och inte bara bröllopsfotona som jag först trodde det skulle bli ☺
Längtar massa efter vår bröllopsdag nu! ☺”

Varför ska ni boka mig som fotograf?

Jag är en glad, vänlig själ. Jag är lätt att prata med, en friskfläkt från de norrländska skogarna och som har en stark kärlek till naturen. Min bildstil är ljus, varm och välkomponerad med många inslag av levande natur i bilderna. Jag är flexibel och alert. Vill fånga betydelsefulla ögonblick, skapa bästa, vackraste bilderna precis som ni. Jag är noggrann och envis. Jag är inne på min 4:e bröllopssäsong och har efter den förevigat 63 bröllop, varav två på Nya Zeeland och har därmed bred erfarenhet av olika ljussituationer. Mina bröllopskunder har varit tidiga med att boka mig, vilket har inneburit bokningar 1 år innan bröllopsdagen. Vilket betyder att innan sommaren (april/maj) är jag oftast helt fullbokad på lördagar.

Jag erbjuder alltifrån 1 timmes porträttfotografering för den som vill ha fina bilder men har en budget att gå efter, till stora heldagspaket med 12 timmars fotograferande. Ni får ALLT i detta paket. Ögonblicksbilder, tårarna, skratten, vackra porträttbilder att förstora och hänga på väggen, bilder på stora, fina glada släkten, festen, maten, talen och ett vackert lyxigt bröllopsalbum att förvara och ta fram när ni vill. Ögonblick som aldrig kommer igen är en välvärd investering. Glöm aldrig det.

Tryggt för er att veta är att vid alla fotograferingar har jag alltid en back-up kamera om något skulle hända. Flera minneskort, flera reserv batterier och ett glatt humör. Viktigt för er att komma ihåg är att högsäsongen på sommaren är intensiv och därför har jag en leveranstid på 3-4 veckor.

Guide till bröllopsfotografering

Hur gör vi vid regn?

Vädret är inget vi kan styra över men istället för att se det som ett problem försöker jag alltid vända på det och hitta nya annorlunda ideér med regn som inslag. För att motbevisa er ger jag er 3 anledningar till att regn inte är några problem.

  1. Jag har vackra paraplyer till utlåning om regnet faller hårt. Bilderna blir precis lika fina med paraply så oroa er inte!
  2. I närheten finns det säkerligen ett tak, ett stort träd som skyddar eller möjligtvis en kyrka med stora fönster som ger ett underbart ljusinsläpp.
  3. Vi använder fantasin och gör det bästa av situationen.
Hur lång tid behöver vi lägga på porträttfotograferingen?

I de flesta fall rekommenderar jag 1,5 timme. Vill man dock ha både skog och havstema + bilder ihop med brudföljet och familjen + barn rekommenderar jag 2 timmar. Viktigt för er är att inte känna en tidspress, utan njuta av varandra och nuet.

Golden hour - Vad är det?

Den magiska timmen före solens nedgång. Vid denna tid på dygnet är solen låg, varm och himlen kan bjuda på ett oförglömligt färgskådespel. Väljer man något av mina större paket vill jag gärna att ni lägger 20-30 min i ert kvällsschema. En bensträckare för gästerna medan vi smiter iväg en stund i närheten för att skapa magi!

Vad är en pre-shoot?

Att som kund välja fotograf kan vara svårt och kännas som man letar i en djungel. Viktigt är att gärna få en bild av hur fotografen är och hur den arbetar, samt att kemin finns där. Därför har jag valt att ha en träff med inkluderad fotografering i mina större paket. Det är också för min skull. Jag lär känna mina kunder, vet exakt vad de vill ha och hur de känner inför att stå framför kameran. En pre-shoot innehåller ett möte och en kortare fotografering med 5 högupplösta bilder som ingår. Vid detta möte stämmer vi av vad som sagts under mailkonversationen med tider, plats för foto osv och vad som är viktigt för just er. Vi skriver ett avtal för din och min trygghet. Fotograferingen får ni se som en uppvärmning inför er stora, riktiga, alldeles egna dag. Många brudpar använder också pre-shoot bilderna som ett bildspel under bröllopet eller framkallar dem och väljer att ha dem stående på presentbordet.

Kontakt Bröllop

  • Om ni inte fått svar inom 2 dagar, kontrollera skräpposten så att ert svar inte hamnat där.